om depprock.com

depprock.com är helt enkelt en blogg om depprock, skriven av en gammal depprockare. Det är således en blogg om postpunk, synt och sånt. Dystra grejer mest. I förlängningen kommer den säkert handla om all möjlig allvarsam musik. Jag funderar nämligen på att så småningom vidga begreppet till att omfatta i stort sett allt jag gillar, enligt devisen ”Eftersom jag är depprockare måste allt jag gillar vara depprock”.

Med det sagt vill jag passa på att varna känsliga läsare för att det kan förekomma goth på bloggen. Men gothrock är bara en liten, liten del av depprocken (som jag tycker har utvecklats lite olyckligt), i alla fall om man utgår från vad begreppet innebar på 80-talet, när jag blev depprockare. För inte kan man väl kalla The Smiths eller The Jesus and Mary Chain eller Echo and the Bunnymen för goth ens om man anstränger sig? Och Robert Smith i The Cure har sagt att han inte tycker att The Cures musik är goth, det tycker inte jag heller. Men depprock är det.

Jag som skriver här heter Fredrik Storm och är förutom depprockbloggare även en massa annat. Bland annat spelar jag nån slags depprock i bandet Fun Control

Frågor på det?

Kontakt: depprockare@gmail.com

Annons
%d bloggare gillar detta: