Les Colettes

Jag vet att ni säkert har fullt upp med att antingen lyssna på Arcade Fires nya skiva eller sitta och deppa er igenom hela Lou Reeds gärning. Oavsett vilket har ni min största förståelse. Men jag vill ändå försöka klämma in ett litet tips däremellan. Det här är nämligen så jäkla bra:

Den här franska trion vet verkligen hur man bygger stämningar! Vackert och hotfullt på en gång. En vän röst som stångas med hotfulla stråkar och gitarrer och så småningom hamnar i någon slags religiös trans. Och det där gitarrsolot som kommer precis lagom för tidigt i låten! Vilket gitarrsolo! Jag är inget stort fan av gitarrsolon, men det här låter som nåt Marc Ribot skulle ha kunnat mejsla ut på nån av Tom Waits allra bästa skivor (de blir alltid bäst när Ribot är med). Så ska gitarrsolon låta!

Här är ytterligare en låt med detta alltför okända band – åtminstone utanför Frankrike, där de snart ska vara förband till Nick Cave and the Bad Seeds (edit: vilket de tydligen var i London också, två dagar innan jag lade upp det här inlägget). Låten kanske är lite i gladaste laget för den här bloggen, men vilken fin video!

De här tjejerna känns som framtiden tillsammans med Savages.

Här har ni dem live också. Först i en egen låt:


(edit: Hade lagt upp fel låt här upptäckte jag, så nu fick jag möjlighet att lägga upp en av deras egna låtar från just det framträdande som förband till Nick Cave and the Bad Seeds som jag nämnde i editen ovan.)

Och sen en Andrew Sisters-cover (!) i lite småskaligare konsertmiljö:

Och slutligen Spotify-länkar till de två EP:n de hunnit ge ut hittills:

Les Colettes – Children

Les Colettes – Les Colettes

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: