Äsch, 2016 ju.

Bättre sent än aldrig. Efter att ha kämpat i ett drygt år kommer här 2016:s topp hundra-lista.

Brukar ju ha en albumtopplista också. Men det var ett knivigt år där två fantastiska artister, två av depprockens stora förebilder och inspirationskällor, gick bort samtidigt som de släppte varsitt mästerligt album. Att avsluta i topp på det sättet tror jag bara Johnny Cash lyckats med tidigare. Hatten av till Leonard Cohen och David Bowie, hoppas ni fortsätter göra musik nån annanstans nu! (Och att man får höra den så småningom!)

I övrigt kom det ju, som vanligt, grymma plattor från gamla favvisar som Nick Cave and the Bad Seeds, Swans ochTindersticks.  Och lika grymma plattor från nyare bekantskaper som t.e.x. Boy Harsher, Whispering Sons, Drab Majesty. Och, ja, en hel massa annat bra kom det också.

Här kommer topp hundra-listan i alla fall. Skönt, nu kan jag ägna 2018 åt 2017. Gott nytt år!

https://open.spotify.com/embed/user/storrrm/playlist/7IaEfMpJ081QZ11hHLQr3o

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: