Idiotiskt att rösta, fråga Morrissey

morrissey_world_peace

Fan, Morrissey har ju släppt en ny singel! Jaja, det visste ni säkert redan, men det måste jag ju ändå skriva om! För när världens bästa textförfattare och en av världens bästa sångröster släpper nytt material är det bara att tacka och bocka. Låtarna behöver egentligen inte ens vara tipp topp, så länge det är Morrisseys ord och röst som hörs – låtarna tar sig direkt in i min ryggmärg där alla gamla Smiths- och Morrissey-pärlor präglats in sen jag var en finnig liten spoling. Och nu är det hela fem år sedan sist! (Om man bortser från den fina tolkningen av Lou Reeds Satellite of Love i slutet på förra året.)

Och vad får man? Jo, en Morrissey på sitt allra bästa cynisk-ironiska anti-etablissemanget- och det är synd om människorna-humör:

World peace is none of your business
You must not tamper with arrangements
Work hard and sweetly pay your taxes
Never asking what for
Oh oh, you poor little fool

Och så fortsätter det. Han sparkar både uppåt och nedåt och ger sig in i världspolitiken och hade man tänkt rösta i nåt nära förestående val (eller två) så är man en idiot för i låtens crescendo sjunger Morrissey:

Each time you vote, you support the process

Fast jag är en idiot (det har jag ingenting emot).

Låten verkar inte ha kommit till Spotify än, jag hittar den i alla fall inte. Den finns dock på Deezer:

http://www.deezer.com/album/7787211

Och lär även finnas på iTunes, ryktas det.

Och, last but not least, här kan man höra Morrissey deklamera texten i någon slags promo-video för nya albumet som ska släppas den 11 juli. (Tjo-fucking-ho!) Det roligaste med videon är inte att han har frack (fast frackar är alltid roliga) och sitter vid en flygel, utan att Nancy Sinatra (!) plötsligt dyker upp på ett hörn:

Annons
,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: