Vi är inte såna, vi är ju drömmare för fanken

Helt kort mellan att ha skruvat på en Ikea-garderob och sovdags. Tindersticks är tillbaka! Tindersticks, ett av mina absoluta favoritband – japp, det är därför Stuart Staples finns med på bannern däruppe. Och de är tillbaka med besked! Besked om att de fortfarande är asgrymma och att det nu är dystrare tongångar som gäller igen, nu verkar det vara slut med flörtandet med det lite mer upplyftande souliga, som på förra skivan – vilket de i och för sig gjorde skitbra. Men i en tid som definieras av krig, flyktingkatastrof och att fler och fler och fler i vårt kära Europa verkar vara villiga att lämna över makten till högextremister – för det brukar ju gå så bra när européer gör det (OBS IRONI!) – så känns det inte lika naturligt med dansant sväng i dur (särskilt inte för en som har en blogg som heter depprock.com).

We are dreamers, heter första släppet från kommande skivan The Waiting Room (den titeln lovar ju oerhört gott). En smått magisk låt med Jehnny Beth från Savages på finfin stödsång. Ja lyssna bara, och njut även av Gabriel Sannas minimalistiska filmkonst:

Jag visste väl att jag borde ha hållit mig till tanksen som far hit och dit i mitt senaste egna försök till musikvideo.

Gonatt!

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: